https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКалин Стоянов: Ще подобрим процеса по правораздаване

Калин Стоянов: Ще подобрим процеса по правораздаване

“Имайки тези апарати, значително ще съкратим срока за изготвяне на експертизите и ще подобрим процеса по правораздаване”, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов при откриването на система за лабораторен анализ на кръвните проби за наличие на наркотици.

Според него това е огромна крачка към победата в битката с пътния травматизъм.

“Завършваме обществената поръчка по закупуването на още четири апарата”, каза Стоянов. “Има и друг проблем, на който търсим решение и донякъде го имаме – трудното намиране на специалисти, които да работят с апаратите. В началото на 2023 г. институтът по криминалистика разполагаше с трима специалисти, а в момента са вече шест. Във Военномедицинската академия също е увеличен щатът на служителите, които ще работят с тези апарати”, обясни министърът.

“Следващата седмицата се очаква да се направят тестовете, след което ще влезе в експлоатация с реални кръвни проби”, каза директорът на Националния институт по криминалистика – МВР ст. комисар Анатоли Ангелов. “Другата система е предвидена за Военномедицинската академия, очаква се до една-две седмици да влезе в експлоатация. С тези две системи се надяваме да се намали времето за изследване на този вид кръвни проби”, добави той. По думите му в Института незавършените проби са около 500, а закъснението е около 12 месеца.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X