https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиНеправоспособни шофьори създадоха работа на полицията през уикенда

Неправоспособни шофьори създадоха работа на полицията през уикенда

Двама неправоспособни водачи са установени при полицейски проверки от екипи на Второ РУ. На 12 януари около 03:00 ч. в гр. Русе, на кръстовището между бул. Липник и ул. Розова долина, е спрян за проверка лек автомобил с марка “Мицубиши”, модел “Колт” с водач жена на 26 години от Русе. В хода на полицейските действия е станало ясно, че тя управлява МПС без да е правоспособен водач и да притежава свидетелство за управление. За констатираното е съставен акт за нарушение на чл. 150 от ЗДВП. На 14 януари около 01:30 часа на бул. Липник в Русе е бил засечен още един подобен случай, когато отново на бул. Липник е проверен лек автомобил “Фолксваген Голф”, с водач 18-годишен младеж и е изяснено, че кара без да има книжка. Също му е съставен акт по чл.150 от ЗДВП.

На 12 януари около 23.26 часа в гр. Русе на бул. Липник, на паркинга на мола, екип на Второ РУ е извършил проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф” с русенска регистрация, при която е изяснено, че той се управлява от русенец на 18 г. В хода на полицейските действия е установено, че водачът използва устройство за светлинен и звуков сигнал, предвиден за автомобили със специален режим на движение, без да има това право. За констатираното нарушение на 18-годишния е съставен акт.

Около 23:50 ч. на 14 януари на ул. Никола Петков в Русе, служители от Второ РУ са спрели и извършили проверка на лек автомобил БМВ 330, при която зад волана е установен русенец на 21 г. По време на проверката униформените са констатирали, че превозното средство е със служебно прекратена регистрация на основание чл. 140, ал. 1 от ЗДВП – при уведомление от Гаранционен фонд за липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. На водача е съставен акт и по случая е образувана преписка за извършване на проверка с оглед на данни за престъпление по чл. 345 ал.2 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X