https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИван Ченчев : Тагарев ще ни вкара във война, искаме му оставката

Иван Ченчев : Тагарев ще ни вкара във война, искаме му оставката

“Не наричам обсесия браненето на паметници. БСП не е поискала премахването на каквито и да е паметници. Прототипът на паметника на Альоша в Пловдив е украинска дивизия. Между 41-44 година близо 20 000 български войници са загинали във войната срещу фашизма зад граница. Това е паметник на войника, който се е борил срещу фашизма”, заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV депутатът от БСП Иван Ченчев по повод искането за демонтиране на паметника на Альоша в Пловдив и преместването му в музея на социалистическото изкуство.

„Интересно е, че във времето, в което живеем, тези които се борят да има свободомислие в света, искат да събарят паметници“, посочи той.

„БСП заявява, че мястото ни е в Шенген и еврозоната, но България не е готова за приемането на еврото. БНБ трябва да представи пълен анализ, за да могат народните представители да се запознаят с положението. В НС бе внесен работен проект, изготвен от работна група“, каза още депутатът от БСП.

По думите на Иван Ченчев нобелови лауреати заявяват, че не навсякъде влизането в еврозоната и приемането на еврото трябва да се приема като успех, подчерта той.

„БНБ е институцията, която трябва да разсее съмнението на всеки български гражданин дали ще му е по-добре, когато започне да пазарува в евро. В момента няма спокойствие в българина“, изтъкна депутатът от БСП.

По повод поисканата оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев, депутатът заяви: „Той отиде на едно посещение в САЩ, което е по-скоро имиджово. Попитахме от кого е оторизиран да взема решение за дислоциране на чужди сили. Поставил е въпроса да се поставят противокорабни ракети – за какво ще ги използва – за защита или нападение. Искаме му оставката заради всички непремерени действия, които могат да ни вкарат във война“, обясни Ченчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X