https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОставиха в ареста мъжа, обвинен в грабеж в бензиностанция в Стара Загора

Оставиха в ареста мъжа, обвинен в грабеж в бензиностанция в Стара Загора

Районния съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишния мъж, обвинен за грабеж на пари от бензиностанция в града. Това стана известно след заседание на съда днес.

Съдът е приел, че е налице обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Магистратите са определили, че е налице реална опасност М.Н. да се укрие, имайки предвид цялостното поведението при задържането му – опитал се е да избяга от органите на реда и да укрие дрехите, с които е бил облечен по време на грабежа. Съдебният състав е отчетел и високата степен на обществена опасност на деянието и дееца. Задържаният мъж е осъждан за престъпления, извършени против личността и собствеността.

Както БТА съобщи, на 16 януари т.г. около 1:00 часа сутринта М.Н. е влязъл в едно от помещенията в бензиностанция в Стара Загора. Бил облечен с черни дрехи, имал качулка, поставена над очите, като дясната му ръка била леко свита. Обвиняемият се насочил към дежурния служител на бензиностанцията и когато се приближил, го издърпал силно, отвел го до касата и поискал парите от оборота. Предадена му била сумата от 1673 лева. При излизане от помещението М.Н. заплашил пострадалия и съборил един от стелажите.

Около час по-късно в старозагорския квартал „Самара“ е забелязан човек, отговарящ на описанието, направено от подателя на сигнала. Заподозреният е опитал да осуети полицейската проверка и оказал съпротива, след което е задържан. М.Н. е осъждан. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс. Ако бъде доказана вината му, мъжът може да получи наказание от три до десет години.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X