https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОграничиха движението на тежкотоварни камиони и през Петрохан

Ограничиха движението на тежкотоварни камиони и през Петрохан

Сняг вали на проход “Петрохан”. Снежната покривка е около 10 сантиметра, духа силен вятър. Четири снегопочистващи машини работят на терен. Няма проблеми със закъсали автомобили, съобщиха от Областно пътно управление Монтана. Оттам напомниха, че през прохода е забранено преминаването на автомобили над 12 тона. Не тръгвайте на път, ако колата ви не е подготвена за зимни условия. В останалата част на област Монтана няма съществена снежна покривка.

В област Враца тежкотоварни камиони могат да се движат само по пътищата между Враца и Оряхово и Плевен- Бяла Слатина-Борован, и то задължително с вериги. Засега няма данни за закъсали превозни средства.

За движението през прохода “Шипка” няма ограничения. Снежната покривка е десетина сантиметра и пътят се почиства от 4 машини.

Забрана за камиони по редица пътища, катастрофа в Плевенско
Пътнопочистващите фирми в Плевенско уверяват, че са подготвени за снеговалежа.

В Плевенско продължава снеговалежа, но пътищата се почистват.

Ограничено е движението по път II-13 Долни Дъбник – Искър, поради снеговалеж и закъсали тежкотоварни автомобили. Ограничено е движението по път I-3 Плевен – Русе в района на Гривица, поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: път III-3402 до Пордим и път III-3501 Гривица – Згалево. Трафикът се регулира от “Пътна полиция”.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X