https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиБурята "Иша" взе две жертви в Обединеното кралство

Бурята “Иша” взе две жертви в Обединеното кралство

Бурята “Иша” взе две жертви в Обединеното кралство. Всички видове транспорт продължават да изпитват затруднения. Хиляди са без ток. А от утре се задава нова буря.

Двама души починаха, след като катастрофираха с колите си в паднали на пътя дървета. Единият от тях в Лондондери в Северна Ирландия, а другият в Грейнджмаут в Шотландия.

Електозахравнането на повечето от около 89 000 души в Шотландия бе възстановено, но около 14 000 все още са без ток. Хиляди продължават да нямат ток и в Северозападна Англия и Северна Ирландия.

Влаковете се движат или с големи закъснения или изобщо не се движат, като най-критично е положението в Шотландия, където все още няма яснота кога ще бъде подновен железопътния транспорт.

Закъснения и отменени полети има по летища в Северна Ирландия и Англия. Няколко полета вече бяха отклонени и кацнаха на френски летища.

Нанесени са тежки материални щети на сгради. Премиерът Риши Сунак изрази съчувствие на всички, засегнати от бурята “Иша”, и благодари на службите за бързо реагиране за оказваната помощ.

Бурята “Иша” е на път да отшуми тази вечер, но от метеорологичната служба издадоха нови предупреждения, защото към бреговете на Британските острови се насочва нова буря с името “Джослин”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X