https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиОперираха ръката на блъсната от автобус в кв. "Дианабад", все още има...

Оперираха ръката на блъсната от автобус в кв. “Дианабад”, все още има риск за живота й

Екип воден от д-р Станислав Милев от Клиника по ортопедия и травматология е оперирал днес тежко пострадалата ръка на жената ранена при катастрофата в столичния квартал “Дианабад”. Успешно е направена вътрешна фиксация на фрактурата на горен крайник. Операцията е продължила час и половина. Жената е стабилизирана, но все още е с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Св. Анна” в София.

На следващ етап от лечението на жената и предстоят пластични операции и възстановяване на меките тъкани. Тя беше приета в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ “Св. Анна София АД с политравма (множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка, контузия на бял дроб и черепно-мозъчна травма). За съжаление при първата операция (на долен крайник) се наложила ампутация на крака, съобщават още от лечебното заведение.

Жената пострада тежко при катастрофата в София, която стана миналата седмица. Шофьор на автобус на градския транспорт, изгубил контрол над градски автобус номер 94, навлезе в насрещното и ударил автомобил и 52-годишната пешеходка. Инцидентът се случи на ул. “Никола Габровски” в кв. “Дианабад”. В резултат на инцидента пострадаха четирима, включително и шофьорът на автобуса. Те са настанени в различни лечебни заведения в столицата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X