https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора"Възраждане" призова Румен Радев да не ходи на клетвата на новите конституционни...

“Възраждане” призова Румен Радев да не ходи на клетвата на новите конституционни съдии

Парламентарната група на “Възраждане” призова президента Румен Радев да не ходи на клетвата на новите конституционни съдии.

“От “Възраждане” призоваваме президента да заеме позиция в името на справедливостта и на собствената си съвест, като не участва в параванния протокол и не присъства на клетвата на новоизбраните конституционни съдии”, каза в декларация от името на групата Искра Михайлова.

Новоизбраните Десислава Атанасова и Борислав Белазелков трябва да положат клетва в петък. Тя обаче може да бъде отложена, тъй като вчера Радев атакува пред Конституционния съд избирането на двамата нови членове и поиска те да не полагат клетва преди КС да се произнесе. Това разгневи и управляващите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, и ДПС.

“Възраждане” е втората партия, която призова Радев да не присъства на клетвата. Първа това направи лидерката на БСП Корнелия Нинова. И двете формации бяха против избора на Атанасова и Белазелков, като “Възраждане” имаха и своя кандидатура – депутатката Цвета Рангелова.

В декларацията си Михайлова намекна за скорошни протести. Още довечера ще има такъв срещу избора на Атанасова и Белазелков – от 18,00 часа на пл. “Независимост”, организиран от “Правосъдие за всеки”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X