https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАСП предупреждава хората с увреждания - изтича 5-годишния срок на експертните решения

АСП предупреждава хората с увреждания – изтича 5-годишния срок на експертните решения

Изтича 5-годишният срок на експертните решения на ТЕЛК/НЕЛК, които предоставят индивидуални оценки на потребностите и месечна финансова подкрепа съгласно Закона за хората с увреждания. Това съобщение е валидно през 2024 г.

За да предотвратят прекъсване в осигуряването на подкрепа, хората с трайни увреждания се приканват да проверят сроковете на своите оценки и, ако е необходимо, да подадат заявление-декларация в дирекция „Социално подпомагане“. Заявленията могат да бъдат подавани лично, чрез упълномощено лице, по пощата или електронно.

За удобство на заявителите, услугата за електронна препоръчана поща, системата за сигурно електронно връчване и електронната поща на дирекцията са предоставени като възможни методи за подаване на заявления. Подробна информация за начините на подаване на заявленията може да бъде намерена на официалния уебсайт на агенцията.

Необходимите документи за подаване на заявления са достъпни на електронната страница на Агенцията за социално подпомагане. Специфичният адрес за подаване на заявления и друга важна информация могат да бъдат открити на следния линк: https://asp.government.bg/bg/deynosti/podkrepa-na-horata-s-uvrezhdaniya/individualna-otsenka-na-potrebnostite/.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X