https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСтигна се до сблъсъци на протеста пред Конституционния съд

Стигна се до сблъсъци на протеста пред Конституционния съд

Протест се проведе пред сградата на Конституционния съд, докато двамата нови конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков полагаха клетва.

Недоволните от решението на Народното събрание решиха да “пият по кафе” в знак на несъгласия със случващото се на метри от тях. Стигна се и до сблъсък на входната врата на съда, след като представители на “Боец” не бяха допуснати да влязат.

Протестът на “Правосъдие за всеки” и “Боец” бе с искане за прекратяване на процедурата и оттегляне на избраните магистрати.

Гражданската демонстрация събра около десетина души, а полицаите и жандармеристите, изпратени да опазва реда по време на демонстрацията, бяха повече от недоволните.

“Искахме, като най-активната НПО в България, да бъдем свидетели на това събитие и да зададем своите въпроси”, заявиха от организацията.

Велислав Величков от “Правосъдие за всеки” обясни, че от организацията не са съгласни с назначенията. “Това е порочна процедура, която се очаква окончателно да завърши. Не може да се продължава с политическите назначения. При изборите на ВСС ще алармираме сериозно, ако отново процедурата бъде заменена с партийни сделки, сключени на тъмно”, посочи той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X