https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоБаки Солак без конкуренция, ще бъде общински лидер на ДПС във Ветово...

Баки Солак без конкуренция, ще бъде общински лидер на ДПС във Ветово за рекорден 6-ти мандат

Баки Солак беше преизбран за общински председател на Движението за права и свободи във Ветово. Той беше и единствена кандидатура на вчерашната 12 редовна Отчетно-изборна конференция. Солак, който заема поста от 2003 г., бе подкрепен единодушно за следващ мандат от всички 73 присъстващи делегати на форума.

“За мен това е преди всичко отговорност. Ще разчитам на местните съвети, женските дружества и младежките структури за да продължим да работим успешно във Ветово. Разбира се и на общинската администрация. Благодаря за доверието, ще продължа да работя както до сега”, заяви Баки Солак, веднага след гласуването.

“Евроизборите ще бъдат тест за това дали постижението на ДПС е устойчиво. Очаквам от вас пълна мобилизация за Евроизборите, на които се надявам да покажем, че резултатът от местните избори не е случаен” , заяви пък кметът д-р Мехмед Мехмед.

“Ветово е пример как нещата се случват, когато ДПС управлява. Новото начало на ДПС е насочено към хората. Освен повишаване на жизнения стандарт на хората, ДПС ще работи усилено за общините и бизнеса, което стана ясно и от новия бюджет на държавата. Първото изпитание за нас са европейските избори, задачите ни са ясни, трябва да бъдем втора политическа сила и да имаме 4 евродепутати”, категорична бе и Ализан Яхова.

Баки Солак отчете един труден, но все пак успешен мандат. Структурите на ДПС в общината са в добра кондиция. Има и новоучредената структура в село Кривня. На последните местни избори Движението успя отново да спечели кметското място, както и да има квалифицирано мнозинство в Общинския съвет-13 от общо 17 общински съветници.

Айдоан Джелил беше номиниран за областен председател на конференцията. Той е бил номиниран на всички местни събрания във Ветово, поясни Баки Солак. Д-р Джевдет Чакъров и Делян Пеевски бяха номинирани за съпредседатели на Националния съвет на ДПС.

Гости на конференцията бяха народният представител Ализан Яхова, бившият депутат Бюрхан Абазов, областният председател Дауд Ибрям и кмета на Ветово д-р Мехмед Мехмед.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X