https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Радев: Появата на алтернатива е неизбежна

Румен Радев: Появата на алтернатива е неизбежна

„Аз няма да коментирам г-н Магнитски. Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава надежди, че със същия подход може да се подходи към президентската институция. Това няма да стане“, каза президентът Румен Радев по отношение на председателя на групата на ДПС в Народното събрание Делян Пеевски.

„Няма да коментирам слухове и спекулации. Ако някой има истински доказателства, да ги предостави на компетентните органи, но и да носи отговорност за тях. Важно е и призовавам органите да извадят цялата информация и сигнали за дела на трупчета, ако имат такива. Говорейки за корупция, призовавам тези органи да извадят всички сигнали, преписки и делата за БТК, „Булгартабак“, КТБ, за ББР, за язовири, за магистрали, митници, НКЖИ, за отравянето на Гебрев, за подставени лица, собственици на имоти, на бизнеси, на хотели в България и чужбина и за офшорки. Много въпроси висят. Как да се борим с корупцията при това положение? Аз призовавам компетентните органи да излязат с информацията, която имат. Много въпроси останаха“, добави той.

“Цялата тази режисирана истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и и малки парламентарни и и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието”, така президентът Румен Радев коментира появилите се информации, че той готви нов политически проект.

“Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежно, за да се върне нормалността и европейската перспектива”, допълни държавният глава.

“Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи”, каза още Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X