https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеШумен обяви грипна епидемия

Шумен обяви грипна епидемия

Област Шумен обяви грипна епидемия. През последната седмица статистиката показва, че в Шуменско броя на болните е 269 души на 10 000 население, което е в границите на епидемичните стойности.

На този етап ваканция за учениците няма да бъде въведена.

Властите налагат следните мерки, с цел ограничаване на разпространението – преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; преустановяване на профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, които се извършват от общопрактикуващите лекари; преустановяване на свижданията в лечебните заведения и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

В област Шумен се въвежда провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца се връщат по домовете; до работа не следва да се допускат заболели от персонала на детските заведения.

Засилва се текущата дезинфекция на повърхности, играчки и други двукратно за деня и често проветряване на помещенията, ограничава се провеждането на мероприятия с масов характер.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X