https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоД-р Иван Маджаров: Не сме обсъждали идеята амбулаторни листове да заместят медицинските...

Д-р Иван Маджаров: Не сме обсъждали идеята амбулаторни листове да заместят медицинските бележки

“Идеята за отпадането на медицинските бележки и заместването им с амбулаторен лист я разбрахме от телевизионно интервю на здравния министър. Никога не сме я обсъждали”, заяви председателят на БЛС Иван Маджаров в предаването “Денят започва” по БНТ.

“Да се срещнем с Министерство на здравеопазването и да ни обяснят тази идея. Амбулаторният лист съдържа много информация и тя да се хвърля в публичното пространство е страшно. Амбулаторният лист трябва да се вижда само от лекуващия лекар”, добави д-р Маджаров.

По думите му електронните рецепти са били много добра идея на образователното и здравното министерство и това, че някои лекари си позволяват да вземат много висока цена за такъв документ не означава, че това трябва да ощетява цялото съсловие.

“Като си е позволил някой да взима 40-50 лева, трябва да видим кой е той, защото аз не знам имена, си има начини. Първо, пациентите могат да го сменят и да не са записани вече при него. Второ, ако не могат да го сменят, има органи, на които да се оплачат. И не може да слагаме под общ знаменател всички нормално работещи лекари, които практически бяха сложили цени между 3 и 5 лева за тези бележки”, обясни д-р Иван Маджаров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X