https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенският театър представя премиерно "Натюрморт със затлъстял племенник"

Русенският театър представя премиерно “Натюрморт със затлъстял племенник”

Русенският театър ще представи премиерата на пиесата “Натюрморт със затлъстял племенник” от румънския драматург Йон Сапдару на 18 февруари тази година в Доходното здание в крайдунавския град. Това съобщи директорът на културния институт в крайдунавския град Боян Иванов, който е и режисьор на постановката.

Спектакълът е по-скоро комедия с елементи на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и щетите за това да бъдеш обичан и да обичаш, както и за необяснимото в обичта между хората.

В главната роля на племенника публиката ще види актьора Любомир Нейков.

“Пиесата, освен да забавлява и да разсмива публиката, ще зададе много въпроси, защото подобни проблеми имат много хора от обществото. Мисля, че на зрителите ще им е интересно и ще се замислят и ще бъдат повдигнати”, каза за БТА актьорът Любомир Нейков.

Той обясни, че досега не е работил с Русенския театър.

“За пръв път ми е и е много забавно, защото тук намерих големи приятели и страхотни колеги”, каза още Нейков.

В постановката участва също гостуващият актьор Робърт Янакиев и артистите от русенската трупа Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Боян Иванов е взел интересното режисьорско решение лелите на главния герой да се играят от мъже. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев – Мирона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X