https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЖената на Мартин Божанов работи в ГДБОП

Жената на Мартин Божанов работи в ГДБОП

Жената на убития показно Мартин Божанов – Нотариуса работи в ГДБОП. Това потвърди пред медиите главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той уточни, че тя е била уволнена, след което решението е обжалвано в съда. Жената е възстановена на работа, като към момента е служител на ГДБОП, но е в отпуск по майчинство.

Относно самото покушение Коцев беше лаконичен.

Той уточни, че първоначалните действия са приключили. Има и свидетели на деянието, които са ценни за разследването. Предстои да се установи точната посока на оттегляне на стрелеца.

„Несериозно е да говорим за версии. Трябва да съберем информация, която да се анализира и да изградим конструкцията на тези версии“, коментира още главният секретар.

„Възможно е информацията за мащабното учение на полицейски сили да е мотивирало някой“, каза Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР
Живко Коцев коментира и проверката за това дали са подавани сигнали срещу Президенството. „Има няколко сигнала, информацията по тях е класифицирана. Касае е за деяния като корупция и злоупотреба с власт на лица, свързани с администрацията“, каза Коцев.

Сигналите са постъпвали през 2021 и 2022 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X