https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДимитър Илиев: Оставането ми на поста спортен министър след ротацията не стои...

Димитър Илиев: Оставането ми на поста спортен министър след ротацията не стои на дневен ред

“Истината е, че това е въпрос, който не касае мен в момента. Мисля, че е прекалено рано и не е на дневен ред да говорим по тази тема”, отговори на въпрос на журналисти Димитър Илиев относно това дали се обсъжда оставането му на поста спортен министър след ротацията в правителството, предаде БГНЕС. Бившият рали състезател награди някои от най-добрите ни спортисти за изминалата 2023 година на специална церемония в тренировъчната зала на “Арена София”.

“Аз трябва да кажа, че това са хората, които вдигат самочувствието на цялата нация. Постиженията, които се постигат в спорта, се отразяват пряко върху обществото и те имат огромно социално значение. Това, което искахме да направим, е да им благодарим за всички усилия, които са положили през миналата година, които ще продължат да полагат и през тази толкова важна година и да им пожелаем да са здрави и силни за Олимпиадата”, започна той по адрес на нашите спортисти.

Министърът на младежта и спорта определи присъствието на политически лица на церемонията, включително премиерът Николай Денков и министърът на земеделието Кирил Вътев, като знак, че спортът вече е държавна политика. “Това е знак, че спортът вече е държавна политика. Ще обръщаме внимание на проблемите на нашите състезатели и атлети, ще се грижим за тях и ще направим така, че да се чувстват подсигурени в тази толкова важна олимпийска година, а и не само – надявам се спортът да не върви надолу, а да направи крачка напред, защото ние имаме уникални състезатели и таланти в България, но честно казано, понякога те са оставени в ужасни условия да се подготвят. Няма да стане изведнъж, но крачка по крачка мисля, че ще се получи”.

На въпрос дали има разговори за оставането му на поста спортен министър и след ротацията в правителството, Илиев заяви: “Всеки ден имам такива разговори, непрекъснато ме питат разни хора. Истината е, че това е въпрос, който не касае мен в момента – екипът, който решава, са министър-председателят и зам. министър-председателят, така че, мисля, че е прекалено рано и не е на дневен ред да говорим по тази тема”, поясни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X