https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПрокуратурата: Вероятно ще разпитаме Гешев и Пеевски по делото срещу убития Божанов

Прокуратурата: Вероятно ще разпитаме Гешев и Пеевски по делото срещу убития Божанов

Бившият главен прокурор Иван Гешев и депутатът Делян Пеевски вероятно ще бъдат извикани за разпит по досъдебното производство срещу застреляния Мартин Божанов-Нотариуса. Това обяви Илияна Кирилова, ръководител на Софийската градска прокуратура.

Тя уточни, че в справката на ГДБОП от края на 2022 г., по която започва разследването срещу Мартин Нотариуса за пране на пари и имотни измами, имената им не фигурират, но съдия Владислава Цариградска ги споменала в телевизионно интервю. Имената на Гешев и Пеевски са споменати от племенницата на съдия Цариградска пред нея като послание от Нотариуса. Младата дама е разпитана в прокуратурата, но не е казала нищо за двамата.

В разследването, което се водило в Софийската градска прокуратура срещу Мартин Нотариуса, имало заплахи към други магистрати. След убийството му съдия Цариградска и колегата й от Апелативния съд в София Цветко Лазаров също са разпитани.

“Делото е по инициатива на настоящето ръководство на СГП и на тримата наблюдаващи прокурори. То тръгна от справка на ГДБОП. Интересното е, че доста от нещата в сигнала са станали преди 7 години. Въпреки всичко делото се образува и започнахме разпити по отношение на лицата. По това дело присъединихме и изявлението на Ивайла Бакалова пред АКФ. Не й обърнали внимание в Специализираната прокуратура. Изискали сме файловете от АКФ. Извършена е гласова експертиза. Не може да се определи дали това е точно гласът на Божанов. Тук предстои още едно действие, което няма да споделя”, каза още прокурор Кирилова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X