https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСрещата на земеделците с властта е пред провал

Срещата на земеделците с властта е пред провал

Срещата на земеделците с премиера е пред провал. Аграрният сектор се раздели на две. Близо час след обявената за 18:00 часа дискусия, представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националната овцевъдна асоциация излязоха пред медиите и заявиха, че все още не са се срещнали с премиера Николай Денков и земеделския министър Кирил Вътев.

Причина за това е, че част от другите фермери, които искаха оставката на земеделския министър и първи излязоха на протест пред МЗХ в понеделник имат политически искания. Илия Проданов и Симеон Караколев се разграничиха от тези искания. Допълниха, че все още не са запознати в детайли с предложения вчера текст на нов меморандум.

„Към момента среща не се е състояла. Влязохме, видяхме, че на нея има организации, които нито протестират към момента, нито имат нещо общо с нашите искания, които са чисто законодателни”, заяви на брифинг председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

„Тези хора имат чисто политически искания и затова ние поискахме да се разграничим. Казахме на министър-председателя, че ще изчакаме да си приключи срещата с тези хора, които явно имат политически искания, в момента имат и заместник-министър в министерството. Нямам мандат да седна с тях на една маса, затова решението беше да излезем”, заявиха представители на протестиращите земеделци”, заяви Проданов.

Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация допълни, че нямат информация в детайли за това какво е включено в меморандума, предлаган от правителството, но ще подготвят нови предложения, които ще внесат в Министерския съвет.

От Българския фермерски съюз споделиха, че се е стигнало до размяна на обиди. Въпреки това, стачната готовност остава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X