https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Ако Габриел няма да е и премиер и външен, ще излъчим...

Борисов: Ако Габриел няма да е и премиер и външен, ще излъчим нов министър за МВнР

“Дайте малко да се успокоят всички. Най-лесно е да идем на избори”, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в началото на днешния парламентарен ден, предаде БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че преди девет месеца с ПП-ДБ да се споразумели на ротацията Николай Денков и Мария Габриел да се разменят така, както е записано и в документа, публикуван в сайта на Министерски съвет.

“Мария да стане премиер, а Денков – образователен министър. Ние имаме само едно министерство – Външно”, отбеляза Борисов и добави:

“Ако не искат Габриел да бъде и премиер, и външен министът, ние ще излъчим нов външен министър”.

Борисов съобщи, че в сряда е имал “уютен разговор” в кабинета си с Кирил Петков. “Не съм разговарял с Лена Бориславова”, уточни Борисов. Той посочи, че Йордан Цонев от ДПС и Асен Василев от ПП-ДБ “са неразделни”.

“Веднъж ПП-ДБ искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а друг път – не”, заяви Бойко Борисов.

“Днес казах на Пеевски повече, че не искам никой заедно да идва при мен. Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато искам”, обяви той.

“ПП имат цялата власт с 30 депутати, те лека по-лека изпадат. Дайте малко да се успокоят всички. Най-лесно е да идем на избори, но не е правилно”, призова Бойко Борисов и продължи: “След като са нечистоплътни в разказа си и се възползват максимум от ДПС, а казват, че аз съм ги довел и такова лично приятелство имат, ако съм говорил 5 минути с Пеевски, те са говорили 50”, каза още Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X