https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзгонените от "Възраждане" депутати не знаят от групата или партията са изключени

Изгонените от “Възраждане” депутати не знаят от групата или партията са изключени

Тримата депутати, изгонени от “Възраждане” не знаят дали са изключени от партията или от парламентарната група. Това разказа пред медиите един от тях – Николай Дренчев, който е и организационен секретар на партията.

Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев бяха изгонени от Костадин Костадинов рано тази сутрин, тъй като те са предложили за листите си в София имената на четиримата общински съветници, които вчера се отцепиха от групата си и подкрепиха кандидата на ПП-ДБ-СС за шеф на СОС Цветомир Петров.

“Аз съм организационен секретар на партия “Възраждане” от 2014 година, когато се събрахме 50 човека в Плиска. Бих съм организационен секретар, когато не е имало никакви пари, никаква субсидия. Напротив били сме преследвани с искане за забрана от г-н Гешев. Винаги, денем и нощем съм работил за каузата “Възраждане” и за това, в което съм вярвал” заяви Николай Дренчев.

По думите му тази сутрин се е провела извънредна оперативка, на която групата е гласувала изключването му. “На Александър Арангелов , който в последните в София област, където са влезли 10% от общинските съветници. “Възраждане” има общо 200 общински съветници, 20- от тях са в резултат от работата на Александър Арангелов. Ние сме големи мъже и нашите чувства нямат значение. Има значение името ни, което не е редно да бъде охулвано по един нелеп и прибързан начин”, посочи Дренчев.

“Моята вина е може би в това, че защитих действията на общинските ни съветници. Като казах, че те не са направили нищо по-различно от това, което се е случвало на много места в страната. Включително във Варна, където са подкрепили председател на ПП-ДБ. Съгласно нашия устав местните организации имат окончателното мнение при взимането на решение. В този случай имаше конфликт между Деян Николов и двама други членове на организацията спрямо другите общински съветници. Вчера следих малко косвено драмите в СОС. Очаквам в близко бъдеще да направим пресконференция, ние тримата плюс общинските съветници и да кажем за какво става въпрос”, каза още той.

“Не знам откъде съм изключен дали от ПГ или от партията. По начина, по който бяха изключени общинските съветници – това е нелепо. Излезе Деян Николов и каза “те са изключени от “Възраждане”. За да бъде изключен член на “Възраждане” е в правомощията на организационния съвет”, уточни Николай Дренчев.

Дренчев отбеляза, че към момента те остават независими депутати.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X