https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноНавлизаме в годината на Зеления дървен дракон

Навлизаме в годината на Зеления дървен дракон

На 10-и февруари източният свят посреща годината на Дървения дракон. Тя ще продължи до 28-и януари 2025 г.

По китайското летоброене настъпва 4722 година, а според китайския астрологичен календар тя ще бъде под знака на Зеления дървен дракон. 2024-та е високосна, което според китайския календар предполага изобилна, богата и плодородна годна.

В китайската астрология всяка година се свързва с едно от дванадесетте зодиакални животни – плъх, вол, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и прасе, и един от петте елемента – дърво, огън, земя, метал и вода.

Лунната нова година е най-големия празник в Китай, с който се отбелязва настъпването на Новата година по традиционния лунно-слънчев китайски календар. Тържествата продължават обичайно 15 дни, като на всеки от дните се спазват различни традиции.

Драконът е единственото митично създание сред останалите животни от китайския зодиак. В китайската митология се смята за висше същество, което се свързва с боговете, като обитава три места – „земя, море и въздух“. Може да пълзи по земята, да плува във водата и да лети в небесата. Дървеният дракон е символ на трансформацията, растежа и устойчивостта.

Годината на дървения дракон се среща в китайския хороскоп на всеки 60 години. Дървеният дракон процъфтява в области като изкуство, дизайн, наука и технологии. Той има изключителен талант за иновации и създаването на нестандартни неща.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X