https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСтроят магазин "Лидл" на мястото на бившия Родилен дом в Русе

Строят магазин “Лидл” на мястото на бившия Родилен дом в Русе

Заповед на главния архитект на Община Русе Иван Ениманев, издадена на 8 февруари, изяснява най-после съдбата на бившия Родилен дом в Русе. На негово място ще бъде изграден нов магазин на „Лидл“, пише Русе Медия.

Както е известно, имотът бе продаден от собственика УМБАЛ „Канев“ – Русе през 2022 г. чрез търг, който бе спечелен от пазарджишката фирма „Евробилдинг 3000“ за сумата от над 2 млн.лв. На второ място бе класирано дружеството „Лидл България ЕООД Енд Ко“.

На 29.11.2023 г. е постъпило искане за изработване на подробен устройствен план – изменение на план за регулация и план за застрояване на имота. Интересното е, че искането е подадено името на управителите на „Лидл“, които са упълномощени от собственика в лицето на управителя на „Евробилдинг 3000“.

Планът за застрояване предвижда на мястото на бившето Родилно да се изградят магазин за хранителни и нехранителни стоки и паркинг. Това означава, че слуховете, че там ще има нов магазин на „Лидл“ се потвърждават.

Действията по събарянето на сградата напредват и се очаква да приключат преди определената крайна дата 3 април. „Лидл“ вече обявиха, че през 2024 г. ще инвестират около 14 млн.лв. в нов обект в Русе. В момента приключват дейностите по ритейл парка до зала „Арена Русе“, където също ще има магазин на „Лидл“, но мащабната инвестиция за 2024 г. по-вероятно се отнася за бъдещия обект на ул.“Николаевска“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X