https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАндрей Янкулов: Групите на Нотариуса и Пепи Еврото са покровителствани от най-високите...

Андрей Янкулов: Групите на Нотариуса и Пепи Еврото са покровителствани от най-високите етажи на съдебната власт

“Висшият съдебен съвет вече не може да си затваря очите така, както го правеше назад в годините”, каза в предаването “Лице в лице” по bTV експертът от Антикорупционния фонд Андрей Янкулов, който коментира темата за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и зависимостите в съдебната система.

“Съдията, който е подавал сигнали срещу Мартин Божанов, е разследван дали той не е искал подкуп от хората на Божанов. Това говори достатъчно. За мен е напълно сигурно, че двете групи на Нотариуса и Пепи Еврото са били покровителствани от най-високите етажи на съдебната власт. Малко са хората като съдия Цариградска, които са си позволили да не се предадат и да говорят, но от другата страна е имало пълно институционално бездействие. Магистратите, посещавали клуба на Божанов, са били най-различни и са го правили по различни подбуди. Някои са го правили за кариерно развитие, други примерно са били държани с компромати. Няма шаблон за тези хора”, разкри Янкулов.

“Много лесно дадено лице от криминалния контингент може да бъде направено сътрудник на службите. Така му се осигурява чадър и легитимация. Много хора се дивят за смяната на ЕГН-то или синия буркан на колата на някой криминално проявен. Фактически се оказва, че това е много лесно да се случи. Мартин Божанов произлиза от ниския контингент на уличната престъпност. Постепенно виждаме как той създава връзки, които му позволяват да изгражда мрежи с такова голямо влияние. Патрулката пред “Седемте джуджета” и синият буркан на дадена кола са демонстрация на сила и показност. Най-лошото е, че никой не успя да обясни, защо пред “Седемте джуджета” и клуба на Божанов са седели патрулки. Правят се проверки и нищо”, добави Андрей Янкулов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X