https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една или...

Денков: Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една или друга партия

“Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една или друга партия. Те са хора, избрани, след като са получили одобрението и на двете страни на партийните лидери, сега ще бъде и на двамата премери”, заяви министър-председателят Николай Денков, който отговаря за осми път на въпроси на граждани и журналисти във Фейсбук.

“Министрите трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия. Ако не се справят, трябва да си тръгнат по професионални причини, заяви премиерът. ГЕРБ доста заблуждава публиката, че те нямат никакво отношение към състава на Министерския съвет, това не е така”, подчерта Денков.

“Още като се съставяше кабинетът, ние сме обсъждали кои са възможните лица. Част от хората, които сега са в Министерския съвет, са предложени от Мария Габриел”, посочи Денков. По думите му, твърдението, че ГЕРБ има само Мария Габриел не съответства на истината.

“Важно е министърът да си върши работата, трябва да престанем с това партийно деление, ако искаме да работим заедно”, каза Денков.

“Нищо не се опитваме да вземем на ГЕРБ”, добави той и подчерта, че цялата теза как ГЕРБ ще бъдат ощетени, е несъстоятелна. “Министрите не са “пешки” на никого, те имат огромна власт и трябва да се отнасяме с уважение към тези хора”, каза Денков. Според него не е редно да се говори с пренебрежение към министрите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X