https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСветлана Митова поема Софийска районна прокуратура до назначаване на постоянен ръководител

Светлана Митова поема Софийска районна прокуратура до назначаване на постоянен ръководител

Прокурорската колегия на ВСС освободи Невена Зартова от поста административен ръководител на Софийската районна прокуратура и назначи за и.ф. районен прокурор на София Светлана Митова, която към този момент е прокурор във Върховната касационна прокуратура.

Прокурорската колегия освободи и подалите оставка четирима заместници на Невена Зартова. Както тя, така и останалите бяха преназначени като редови прокурори в Софийската районна прокуратура. Заседанието продължи едва 10 минути и решенията бяха гласувани без никакъв дебат.

Невена Зартова подаде оставка вчера след като това сториха четиримата ѝ заместници. Четиримата заместници на Невена Зартова заявяват в оставката си, че вече не желаят да бъдат част от ръководството на Софийската районна прокуратура. Разграничават се от действията на административния ѝ ръководител и подкрепят усилията на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за реформи в прокуратурата.

В интервю за БНТ вчера Невена Зартова отрече близост с хора от обкръжението на Мартин Божанов и заяви, че срещу нея има лична атака, която е постигнала целта си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X