https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВяра Тодева: Решението ми е законосъобразно, ще връщам всяко нелегитимно оттук нататък

Вяра Тодева: Решението ми е законосъобразно, ще връщам всяко нелегитимно оттук нататък

“Решението ми е законосъобразно. В интерес на гражданите на София е всички решения оттук нататък да бъдат легитимни. Моята роля ще бъде да връщам всякакво решение, независимо от мнозинството, ако то не е легитимно”, това заяви областната управителка на София Вяра Тодева на брифинг тази сутрин.

В четвъртък оставката на Тодева бе поискана, заради решението й да върне за ново разглеждане избора зам.-председатели и разпределението на комисиите. В заседание до тъмно миналата седмица постовете бяха разпределени, а ГЕРБ, БСП, ИТН и отцепниците от “Възраждане” оглавиха най-важните, от които зависи развитието на града.

“Заседанието не е свикано по правилата. Имало е множество предложения да бъде прекратено, което не се е случило. В закона за местната администрация има изменение от 1 февруари, което изисква всички материали предварително да бъдат публикувани”, обоснова се Тодева.

По думите й заседанието не е било оповестено, а материалите по него не са качени предварително.

“Аз нямах друг избор освен да върна това решение, както и всяко решение оттук нататък, което е взето по такъв начин. Законът е валиден за всички и трябва да се спазва. Това, че всички общински съветници са били в залата не означава, че няма нарушение”, каза Тодева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X