https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоШествие в София под наслов "Без нацисти по улиците ни!"

Шествие в София под наслов “Без нацисти по улиците ни!”

Шествие под наслов “Без нацисти по улиците ни!” започна от езерото “Ариана” в столицата. То е поредното в годините като протест срещу “Луковмарш”, който също е организиран в днешния ден.

Участващия в шествието Николай обясни:

“Каузата, която подкрепяме, е солидарността между хората. Равенството и борбата за един живот без дискриминация трябва да е кауза на младите, защото това е борба за живот и ние се борим срещу идеологии, които също съществуват в нашето общество, които за нас са идеологии на смъртта”.

“Нашата кауза е да се изправим от една страна срещу фашизма, който се случва днес на пилоните на НДК и на други места из София, но далеч не се случва само днес. Той се случва по улиците, той се случва на стадионите. Фашизмът е във властта или се опитва да влезе в нея. Не им се занимава да го забранят наистина и си прехвърлят топката кой е отговорен, кой може да го направи и кой не може”, допълни Кристина.

Шествието ще премине през СУ “Св. Климент Охридски, паметника на Васил Левски и ще продължи до Централната баня, казаха организаторите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X