https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенци почетоха паметта на Левски

Русенци почетоха паметта на Левски

Община Русе и областната администрация отбелязаха 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

„Трябва да помним завета на Левски и да носим спомена за това, че любовта към България е най-висш дълг и отговорност на всеки един от нас. Тя ни дава сила, за да продължим да възпитаваме децата си в заветите на Апостола – в обичта към родината, в готовността и жертвоготовността”, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.

Под звуците на тържествени маршове в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев почетният караул на Военно формирование 32420 I и 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом посрещнаха русенци и гостите на града. Венци в знак на почит към Васил Левски положиха кметът Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев, председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, представители на политически партии и граждани.

17-годишният Максим Атанасов от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Русе изпълни стихотворението на Ботев „Обесването на Васил Левски”.

Церемонията приключи със заупокойна молитва и благодарствен молебен в памет на националния герой, които бяха отслужени от свещеници на Русенската Света Митрополия.

Водещ на церемонията беше актьорът от Драматичен театър „Сава Огнянов” Венцислав Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X