https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусе посрещна четирикратния европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев

Русе посрещна четирикратния европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев

Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев. Българският щангист и възпитаник на тежкоатлетическия спортен клуб (ТСК) в крайдунавския град спечели в категория до 55 кг на първенството по вдигане на тежести в София, след като събра двубой от 244 килограма. Така Русев е европейски шампион в тази категория за четвърти път в кариерата си, като преди това е печелил златото в Москва, в Тирана и в Ереван. На първенството в София бронзов медал в категорията спечели и 17-годишният Джан Зарков, който също е възпитаник на русенския клуб.

“За мен не беше изненада. Представихме се много добре с Джан Зарков. Предстои световна купа, която е квалификация за олимпийските игри. Там се стремим да направя двубой от 294 кг, тъй като ще съм в горната категория. Това ще ми даде шанс към олимпийските игри”, каза Русев.

Той обясни, че ако участва на олимпийските игри и спечели медал, има амбиция да бъде и треньор.

“Титлата е заслужена и очаквана. Не е трудно да се отглеждат шампиони, защото когато има разбиране между състезател и треньор, нещата се получават по приятния начин”, каза треньорът на Ангел Русев от ТСК-Русе, Радослав Атанасов.

Според него треньор и състезател винаги трябва да бъдат един до друг, защото ако има разделение, нищо няма да се получи.

Ангел Русев коментира и ситуацията в националния отбор по вдигане на тежести.

“На мен лично ми помага проф. д-р Кирил Панайотов – председател на ТСК-Русе, на който съм благодарен и без който нямаше да успеем да се подготвим. В националния отбор е доста тежко. В момента никой няма пари за абсолютно нищо. Доста сме зле, но мисля, че по-скоро нещата ще се оправят”, каза европейският шампион.

Русев и Джан Зарков получиха парични премии от председателя на ТСК-Русе, проф. д-р Кирил Панайотов, както и грамоти от името на областния управител и от кмета на Русе. По думите на проф. д-р Кирил Панайотов успешният път на всеки спортен клуб е като се “слезе при децата в училищата”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X