https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПрокуратурата с подробности за ареста на кмета на Омуртаг

Прокуратурата с подробности за ареста на кмета на Омуртаг

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му са задържани за 72 часа, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за извършване на длъжностни престъпления.

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е настанен в болницата в Омуртаг, след като е получил инфаркт. Той е там под полицейска охрана, след като вчера е бил арестуван. Случаят се води от Софийска градска прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията.

Софийска градска прокуратура през есента на 2023 година започна разследване за корупционни престъпления, свързани с нарушения по проведени обществени поръчки, с възложител Община Омуртаг и търгове за добив и продажба на дървесина от Общински горски фонд.

Областната дирекция на МВР в Търговище единствено оказва съдействие по случая, каза за БТА директорът старши комисар Светлин Петев.

Днес изтича 24-часовата мярка по задържането на Ешрефов.

По-късно от прокуратурата обявиха, че под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води разследване, образувано първоначално по данни за подкуп.

В хода на разследването са извършени множество действия по събиране и проверка на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали основания разследването да се води за организирана престъпна група.

В резултат на съвместната и координирана работа на СГП и Комисията за противодействие на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане към наказателна отговорност.

Вчера е предявено постановление за привличане на Х. Х. в качеството му на обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до датата на привличането в Омуртаг ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица, създадена е с користна цел и с цел извършване на престъпления по служба.

Ешрефов е обвинен, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в групата.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X