https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенската опера представя балетния спектакъл "Дон Кихот"

Русенската опера представя балетния спектакъл “Дон Кихот”

Русенската опера ще представи балетния спектакъл “Дон Кихот” на 24-и февруари (събота) в Доходното здание в крайдунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова.

Постановката е на Йордан Кръстев и Веса Тонова, сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите са на Меглена Илиева. Репетитор е Антон Иванов, помощник-режисьор е Елена Колева, художествен ръководител на балетната трупа е Весела Василева.

Гост-солисти на спектакъла ще бъдат Марта Петкова, примабалерина и художествен ръководител на балета в Софийска опера и балет, и Никола Хаджитанев, премиер-балетист в Софийска опера и балет.

“Не съм танцувал на русенска сцена близо шест години. Сега ще се представя в една от любимите ми роли – на Базил. Очаквам с нетърпение срещата си с елитната русенска публика”, казва Никола Хаджитанев.

Марта Петкова споделя, че има много приятни преживявания и положителни емоции с балетната трупа на Русенската опера. “Ролята на Китри от балета “Дон Кихот” танцувам от доста време. Тя се превърна в една от любимите ми роли. Винаги излизам да я танцувам с лекота. Чисто технически и физически спектакълът е доста сериозен”, казва Петкова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X