https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноСофи Маринова ще пее опера под диригентството на Йордан Камджалов

Софи Маринова ще пее опера под диригентството на Йордан Камджалов

Софи Маринова и Йордан Камджалов работят по първия си общ спектакъл – “Мистерия и свобода” и за него маестрото казва, че ще е за хора със здрава психика и, че ще се късат дипломи. Премиерата му е на 30 май, като Софи ще пее класика, романси и фолклор и то на различни езици.

“Нейната музикалност и екстремност ме привлече, а също и нейният характер. Когато се събере супер музикант със супер характер в един човек, това е балсам за работа. Ще излезем в едно такова безумие, което ще остане в българската история. Музиката трябва да носи покой в душата. Искам пълно докосване на ум, сърце и тяло”, сподели той.

Певицата обясни, че докато пътувала в колата си посреднощ, чула негово участие по радиото. “Казах си, че е много възпитан и притежава богат речник. Изведнъж чух много мистична мелодия. Просто те изцерява. Само бях чувала, че музиката лекува, но тогава усетих, че наистина е така, пренася ме в друг свят. Много ми е готино, че имаме такъв талантлив българин. Намерих телефона му на следващия ден, той каза, че ме познава. Исках да питам къде мога да го слушам”, разказа тя.

Тя призна, че с първия си хонорар преди години си купила златен пръстен. “Навсякъде сама пътувам, нямам шофьор. Обичам да спя и да забавям темпото”, разкри тя.

По думите му 50% от всичко в концерта ще бъде импровизация, в която могат да влязат много подготвени и свободни души. “С първите пет лева, които отделих, създадох фондация. От трети клас карам кола”, посочи Камджалов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X