https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаният след 7 години издирване русенец е ММА-боецът Емил Захариев

Задържаният след 7 години издирване русенец е ММА-боецът Емил Захариев

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол русенец, който бе заловен от полицията в „Златни пясъци“, е известен ММА-боец.

Това е 35-годишният Емил Захариев, който е бил осъден от Окръжен съд – Плевен на 7 години затвор. До ареста му се стигна след усилена работа от страна на целенасочени издирвателни действия от служители на ОДМВР – Русе, които са установили, че 35-годишният мъж се укрива на територията на Област Варна. Задържането му е осъществено на 24 февруари преди обед, докато е управлявал лек автомобил, пише Русе Медия.

Емил Захариев е издирван от есента на 2017 г., като до момента се е укривал в чужбина. Обвинението срещу него и още трима души, единият от които подбудител, е било за отвличане на пострадалия Д.Д. на 11 октомври 2017 г. в село Обнова и нанасяне на телесна повреда. Към отвлечения е проявена особена жестокост чрез причиняване на черепно-мозъчна и гръдна травма, като уврежданията са в резултат на множество удари, нанесени на територията на различни населени места и деянието е извършено от повече от две лица.

Според прокуратурата през есента на 2017 г. подбудителят Е.В. получил информация за отглеждан канабис в землището на Обнова и споделил това с пострадалия, който познавал по-добре околностите на селото. Разбрали се, ако открие насажденията, да ги оберат и да разделят парите от продажбата им. Впоследствие Е.В. научил, че някой е обрал канабиса и тъй като пострадалият не отговарял на повикванията му, решил, че се крие, защото не възнамерява да дели печалбата с него. Затова поискал помощ да сплашат пострадалия и общо четиримата съучастници с два автомобила потеглили към Обнова.

Засекли пострадалия с автомобила му, последвали го и като препречили пътя му, го принудили да спре. Тъй като мъжът отричал да знае нещо за обраната марихуана, четиримата му нанесли побой, за да си признае. Пострадалият е бил бит още два пъти, като в резултат на нанесения му на три пъти побой, здравословното му състояние рязко се влошило. Затова Е.В. го откарал в Българене, издърпал го от автомобила и го оставил да лежи край пътя. Няколко месеца по-късно, през август 2018 г., пострадалият е починал, като прокуратурата тогава е добавила и обвинение за причинена по непредпазливост смърт вследствие на умишлено нанесената му тежка телесна повреда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X