https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПрокуратурата с информация за издирваната Ивана

Прокуратурата с информация за издирваната Ивана

Районната прокуратура в Кюстендил наблюдава образувано досъдебно производство по случая с издирваната 17-годишна Ивана от Дупница, става ясно от отговора на запитване от “Фокус”, касаещо случая с изчезналата гимназистка.

Досъдебното производство е образувано за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице. Съгласно Наказателния кодекс предвиденото за това деяние наказание е затвор от три до десет години.

В случай на изчезнал човек, това е стандартен член от НК – за отвличане, по който се образува разследването, коментират юристи. Ако в хода на събиране на доказателства, се появят съмнения, че е възможно да се касае за друго престъпление, досъдебното производство може да е преобразува по друг член.

В случая обаче все повече съмнения се появяват, че ученичката вероятно е или отвлечена, или пък доброволно някъде сама се крие. Вече седми ден издирването й не дава резултат и дори и полицията има съмнения, че може да не се намира на територията на общината. Заговори се, че дори може момичето да е изведено и извън страната.

“По делото активно се разпитват свидетели. Продължават издирвателните действия за установяване на местонахождението на лицето. Надявам се, че ще намерим момичето живо и здраво“, каза зам.-районният прокурор на Кюстендил Радостина Стоянова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X