https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиХристо Грозев: Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската...

Христо Грозев: Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската система

“Българите, задържани във Великобритания, и обвинени в шпионаж, са имали много широка задача. Занимавали са се с доста хора, които са врагове на Путин”, заяви разследващият журналист Христо Грозев в ефира на “Здравей, България”. В днешното издание на “Шпигел”, за което работи българинът, излиза обширен репортаж за човека, вербувал сънародниците ни на Острова.

Грозев каза, че мъжът, който е плащал на задържаните, е австрийският бизнесмен Ян Марсалек. “Това е вторият по чин човек в германска компания, оказала се пирамида”, разкри журналистът.

Марсалек е открит от Грозев в Русия през 2020 г. Наемал е много хора – шпиони на свободна практика, които е ръководил.

“Очаквам да излязат имената на още българи заради контактите на Марсалек в България, които за съжаление са и на институционално ниво”, подчерта журналистът.

“Има върли фанатици на режима на Путин, дори в прокурорската система. Това е разследване, което скоро ще пуснем. Говорим за прокурори, разследващи престъпления, свързани с Руската федерация в България. Те са членове на русофилски групи и празнуват рождения ден на Сталин. Повече – много скоро”, посочи Грозев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X