https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКунева: Грешно е да се мисли, че европейските пари са подарени и...

Кунева: Грешно е да се мисли, че европейските пари са подарени и не трябва да се следи за тях

Политическото напрежение в България и предстоящите избори за европарламент коментира първият български еврокомисар Меглена Кунева в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Тя каза, че Европейската народна партия ще търси подкрепата на социалистите, което означава, че трябва да разпознае част от техния дневен ред, който е много противоположен на крайнодесните партии.

Кунева е на мнение, че новият бюджет едва ли ще бъде щедър към селскостопанските производители.

„Какво се случва с Плана за възстановяване, как развиваме конкурентоспособността си, къде отидоха средствата във фонда „Козлодуй“?“, запита Кунева. По нейни думи е грешно да се мисли, че това са едни подарени пари и няма нужда да следим за тях.

Кунева коментира и политическите кризи в България: „По-добре е да има правителство. Разбира се, когато няма обща посока и съгласие, опозицията трябва да има възможност да говори и критикува. Това създава необходимата тяга, за да може правителството да върви по-бързо. Заради опозицията няма да се отиде на избори. Това може да се случи, защото партньорите не могат да се разберат“.

Тя призова за повече поддържане на общите цели, включително и от страна на опозиционните партии. Кунева смята, че липсва политическа култура в страната, но счита, че в България ще има коалиционни управления и занапред.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X