https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Ако няма радикални реформи в кабинета, в регулаторите и в съдебната...

Борисов: Ако няма радикални реформи в кабинета, в регулаторите и в съдебната система няма да участваме

“Повече на това хоро с тези хора, по този начин – никога”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ.

“Такова единомислие в парламента, такова единодушно гласуване да си замине този кабинет. Това само прочетох. До снощи си бяха изтеглили предложението да се гласува оставката, сутринта го внесоха пак и не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина с кабинета, за да не участват в дебатите”, посочи Борисов.

“И питам моите некоалиционни партньори така ли се отстоява правителство? Защо бързаха да го направят, защо е това е надменно отношение”, попита той.

“Чух Асен Василев, че казва за козметични промени. Ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, няма да участваме. Без кардинални промени, включително и на Асен Василев, аз повече няма да го подкрепям”, каза лидерът на ГЕРБ.

“С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на Радев. Защо беше нужно да счупят правителството днес?”, добави той.

“Съжалявам за тона, но те го провокират. Те провокират избори. Като предстоят преговори, защо не разговаряхме снощи. Ние снощи в 17.50 разбираме, че правителството си е подало оставката, после я оттеглило, сутринта днес разбираме, че внасят оставката в НС”, коментира Борисов.

“Ще преговаряме, избрали сме екипа. Казахме утре, събота, неделя да се изчисти всичко, тогава да преговаряме, аз в рояк лидери да седна срещу всичките войводи да им слушам претенциите, да ги удовлетворя, няма изход. Изходът го приключиха днес”, допълни Борисов.

„Тези хора в момента играят само една игра – да излезем от ГЕРБ виновни, че отиваме на избори. Те видяха социологията и че ако са разделени двата избора, те само на европейски избори ще катастрофират”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Как да защитиш Тагарев, как да защитиш спортния министър, как да защитиш кадровика им Асен Василев, който всеки ден прави смени”, запита Борисов.

“Всички в Европа знаят, че благодарение на нас и ДПС станаха промените в Конституцията и съдебната реформа. Вече не могат да говорят глупости за нас в Европа. С толкова хора се видяхме днес и то на двустранни срещи, а не като в Мюнхен да ходят по стълбищата и да се снимат”, каза той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X