https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноМилиардерът Рупърт Мърдок се сгоди на 92 години

Милиардерът Рупърт Мърдок се сгоди на 92 години

Медийният магнат Робърт Мърдок се е сгодил за приятелката си, потвърдиха от екипа му.

Съобщава се, че 92-годишният Мърдок се среща с пенсионираната руска молекулярна биоложка Елена Жукова, 67 г. от няколко месеца.

Бракът, който се очаква да се състои в лозето и имението му Морага в Калифорния тази година, ще бъде петият, но това е шести годеж на Мърдок. Миналата година той се оттегли от поста председател на Fox и News Corp.

Според вестник New York Times, който разказва за случилото се, сватбата е насрочена за юни и поканите вече са изпратени.

За родения в Австралия Мърдок се говореше, че се среща с Жукова скоро след като годежът му с бившата полицайка Ан Лесли Смит беше внезапно разтрогнат през април 2023 г. Твърди се, че двойката се е запознала на парти, организирано от една от бившите му съпруги, родената в Китай предприемачка Уенди Денг.

Другите бивши съпруги на Рупърт Мърдок са австралийската стюардеса Патриша Букър, родената в Шотландия журналистка Анна Ман, г-жа Денг и американският модел и актриса Джери Хол.

Преди това Жукова беше омъжена за руския петролен милиардер Александър Жуков, а дъщеря им Даша – светска и бизнесдама – беше омъжена за руския олигарх Роман Абрамович до 2017 г.

Рупърт Мърдок започва кариерата си в Австралия през 50-те години на миналия век – в крайна сметка през 1969 г. купува вестниците News of the World и The Sun в Обединеното кралство. По-късно той закупува редица американски издания, включително New York Post и Wall Street Journal.

През 1996 г. стартира Fox News – сега най-гледаният телевизионен новинарски канал в САЩ. Чрез News Corp, която е основана през 2013 г., Мърдок остава собственик на стотици местни, национални и международни медии.

Кариерата му не минава без скандали. Един от най-вредните моменти за него е прословутият скандал с телефонните хакери в Обединеното кралство, който избухна, след като стана ясно, че News of the World е подслушвал гласовите съобщения на убитата ученичка Мили Даулър. В крайна сметка таблоидът фалира именно заради този скандал.

През септември Мърдок обяви, че се оттегля от водещата роля в медийната си империя, като предаде управлението на сина си Лахлан, а по-късно пое ролята на почетен председател на Fox и News Corp.

“Ню Йорк Таймс” съобщава, че бракът на Мърдок с Жукова едва ли ще повлияе на бъдещето на бизнеса му, който се държи на доверително управление от четирите му най-големи деца, предава БГНЕС.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X