https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНадежда Йорданова: "Да, България" трябва да вземе решение днес към кое европейско...

Надежда Йорданова: “Да, България” трябва да вземе решение днес към кое европейско политическо семейство да се присъедини

“”Да, България” трябва да вземе решение днес към кое европейско политическо семейство да се присъедини. Две са алтернативите, които са обсъждани вътре в партията – ЕНП и АЛДЕ”, заяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова пред bTV преди старта на Националната конференция на “Да, България”.

В Европейската народна партия членуват ГЕРБ, СДС и ДСБ, а част от Партията на европейските либерали АЛДЕ е ДПС.

“Тъй като в началото на годината Националният съвет излезе с много ясно становище, че “Да, България” трябва да положи всички усилия да консолидира демократичната общност, да гарантира политическо представителство на онази част от българското общество, която е дясно мислеща, която исторически винаги водела модернизационните процеси в страната. Така че ние в избора си ще се водим именно от тези принципи”, обясни Йорданова.

Запитана дали ще се стремят да се стигне до решение, че се присъединяват към ЕНП, Йорданова отговори: “Това ще бъде предложението, това ще бъде подложено на гласуване. Това е изключително важно решение, защото предстоят европейски избори, ние трябва да излезем пред избирателите си и да кажем как ще бъдат представлявани те в ЕП, ние имаме представители и в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, също е важно и в този формат ние да можем пълноценно да се включим в структурите на европейските политически семейства”.

Второто важно решение, което ще вземе Националната конференция на “Да, България” днес е какви стратегически цели си поставя и как да се укрепи организационно “Демократична България”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X