https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПо повод Световния ден на бъбрека отделението по диализно лечение на УМБАЛ...

По повод Световния ден на бъбрека отделението по диализно лечение на УМБАЛ „Медика Русе“ обявява ден на отворените врати

По повод Световния ден на бъбрека отделението по диализно лечение на УМБАЛ „Медика Русе“ обявява ден на отворените врати на 14.03.2024 г. /четвъртък/.

Всеки желаещ пациент на диализно лечение или в преддиализно състояние, който желае да го посети и да се запознае със специалистите, може да заповяда, но след предварително записване на : 0882 821 733 в работните дни

Само ранната диагностика и адекватното лечение могат да ограничат прогресията на бъбречните увреждания и да елиминират сърдечно-съдовите последствия. Според специалистите има няколко златни правила, които ако спазвате, ще опазите здрави бъбреците си:

  • Бъдете активни! Ходенето пеш, тичането, карането на колело, упражняването на някакъв вид спор са полезни не само за общото ви здравословно състояние, но и за здравето на бъбреците ви. Движението намалява артериалното налягане и така се ограничава риска от развитие на хронично бъбречно заболяване.
  • Хранете се здравословно и поддържайте оптимално тегло. Оказва се, че наднорменото тегло и особено затлъстяването водят до увреждане на бъбреците. Препоръчват се повече плодове и зеленчуци и сол не повече от 1 чаена лъжичка на ден. Ограничете приема на пакетирани и бързи храни.
  • Не пушете! Цигарите са рисков фактор за здравето на бъбреците, защото затрудняват притока на кръв до тъканите им.
  • Не злоупотребявайте с лекарства! Не прекалявайте с болкоуспокояващите! Известно е, че при продължителен прием на нестероидни противовъзпалителни медикаменти, страдат бъбреците. Винаги се съветвайте с лекар или фармацевт!
  • Пийте достатъчно вода! За нормалната диуреза са необходими поне 2 литра вода на ден.
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X