https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочват консултациите при президента: Радев се среща с ГЕРБ-СДС

Започват консултациите при президента: Радев се среща с ГЕРБ-СДС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не отиде на консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 49-ото народно събрание. Като лидер на парламентарната група той трябваше да е на “Дондуков” 2.

При президента влезе преговорния екип на ГЕРБ, воден от Мария Габриел. В него са още Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Срещата се провежда след двудневни преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ за ротацията на правителството. В неделя двете формации разговаряха над 11 часа, но запазиха пълно мълчание за това какво са се разбрали.

„Конституционният законодател е предвидил консултациите, за да се подпомогне съставянето на правителство, да се изяснят въпроси и да станат ясни началните позиции. Важен въпрос е около сложните отношения между политическите сили. Готови ли сте за връчването на мандата, или имате нужда от още време?“, каза президентът Румен Радев.

„За мен е важно да има диалог. За нас е важно да не губим поглед от интереса на страната. Стабилността трябва да стъпи на принципи и ценности. За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да откри общите неща, но да се изясни как се преодоляват различията“, посочи вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X