https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаха шофьора, убил 33-годишната Янита по пътя Бургас-Средец

Задържаха шофьора, убил 33-годишната Янита по пътя Бургас-Средец

Шофьорът, който причини челен удар по пътя Бургас-Средец на 9 март и уби 33-годишната Янита Пепелянкова, е задържан, пише “24 часа”, позовавайки се на свои източници.

59-годишният Атанас Андонов е с наложено прокурорско задържане за срок до 72 часа.

Досега той се намираше в бургаската болница. Обвинението е за причиняване на ПТП, в резултата на което е настъпила смърт и са нанесени телесни повреди на други трима души.

Мъжът има наложена забрана да напуска страната. Прокуратурата е постановила и отнемане на шофьорката му книжка.

Предстои в следващите дни да му бъде гледана и мярката за неотклонение, като прокуратурата ще настоява за „задържане под стража“.

При челния удар пострадаха тежко двете деца на загиналата Янита на 5 и 8 г. и нейната майка, която е била зад волана.

Техническа неизправност е версията за катастрофата, която поддържа водачът Атанас Андонов от самото начало. Дали това действително е така ще стане ясно от авто-техническата експертиза, която предстои да бъде назначена до дни.

Наблюдаващият прокурор вече е назначил химически, токсо-химически и съдебно-медицински експертизи. Разпитани са седем свидетели, но от полицията днес призоваха ако има още очевидци на тежката катастрофа, да позвънят в полицията.

33-годишната Янита, която работела като психолог в училище в Айтос, загина на място. Тежко пострада по-малката й дъщеричка, но лекари от УМБАЛ Бургас успяха да я стабилизират и най-вероятно днес децата ще бъдат изписани.

Съпругът на Янита е полицай от ОД МВР Бургас. Съкрушеният от мъка мъж призова чрез медиите виновникът са получи справедливо наказание.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X