https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДАНС е изпратила към прокуратурата материалите за компенсацията за цените на горивата

ДАНС е изпратила към прокуратурата материалите за компенсацията за цените на горивата

ДАНС е изпратила към Софийска градска прокуратура материалите по сигнал на депутата от ГЕРБ Делян Добрев за това, че правителството не изпълнява закона по отношение на компенсацията за цените на горивата. Това съобщи депутатът в профила си във Facebook.

“По мой сигнал защо правителството не изпълнява закона и не компенсират горивата с 1 лев на литър, днес получих отговор от ДАНС, че са извършили проверка и са изпратили материалите по компетентност на Софийска градска прокуратура за присъединяване към вече образуваната прокурорска проверка. Дано справедливостта да възтържествува!”, пише Добрев

През ноември Делян Добрев, отново в социалната мрежа обясни, че предстои да подаде сигнал до главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет.

Тогава той написа, че няма никаква политическа целесъобразност в това чрез бездействия или с формални действия представяни като изпълнение на закона да се стига до ситуация, в която да е необходимо законодателната власт да изисква от изпълнителната власт да изпълнява законовите си задължения.

„Несъвместимо с функционирането на правовата държава е отговорният министър „любезно“ да е пропуснал да направи това, което законът му разпорежда и този пропуск продължава месеци наред без да са налице каквито и да било обективни причини за това.

Независимо каква правна квалификация би могла да се даде на тези действия и бездействия, без съмнение, е налице грубо незачитане на законите в правова държава, в която Държавата би следвало да е въплъщение на закона в обществото. Неизпълнението на Закона от институции, които трябва да са гарант за неговото стриктно спазване и прилагане поставя въпроса дали не се обслужват чужди интереси – финансови и политически в ущърб на българските граждани и икономическата стабилност на страната”, се казва в поста на Добрев.

Припомяме, че през януари 2023 година, парламентът прие Закона за компенсиране на горивата.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X