https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДвете най-големи коалиции в НС продължават преговорите ден преди връчване на първия...

Двете най-големи коалиции в НС продължават преговорите ден преди връчване на първия мандат

Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство, като все още не е ясен прогресът на преговорите, които продължават и днес. На фона на това президентът Радев ще връчи мандата за съставяне на кабинет в петък.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлагат меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

От страна на ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

На петия ден от преговорите съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов заяви, че към момента се обсъждат кадровите въпроси, а “преговорите вървят много добре”.

По време на консултациите при президента тази седмица обявената за евентуален премиер Мария Габриел поясни, че имат нужда от още време.

Разговорите са конструктивни, но докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, каза Кирил Петков

Николай Денков определи себе си за умерен оптимист, а Кирил Петков нарече разговорите “конструктивни”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X