https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКарлос Контрера: Само украинците у нас са бежанци, всички други са нелегални...

Карлос Контрера: Само украинците у нас са бежанци, всички други са нелегални мигранти

Бог да прости дядо Неофит. Винаги се сещам за един разговор, за който бяхме поканени на Софийската митрополия, за него беше изключително важно образованието – това, което ние даваме на децата. Разбира се, и ценностите. Със сигурност това съм запомнил от него. Иначе по отношение на смирението – не се вижда в последните години на нашия обществен живот, не само в политическия. Напротив, вижда се, че винаги се приема по-агресивното поведение. Това каза общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в студиото на “Денят ON AIR”.

По думите му обществото си определя водачите, но не е задължително това да бъде чрез избори.

“Ролята на тези хора на здравия разум в обществото е да се опитат да смиряват страстите и разумът да бъде водещ, а не емоциите. Напоследък политика се прави основно с емоции, а не с разум, което е грешка” допълни Контрера.

Попитан доколко сигурна е столицата ни в момента, той отговори: “Има твърде много проблеми и твърде малко решения, имаме една анархия, която шества и замете войната по пътищата. Това, което се случи с мигрантите, тяхното присъствие поражда притеснение в много квартали. Има редица престъпления, които са извършени точно от тези чужденци, които са влезли на българска територия незаконно”.

Той е категоричен, че единствените бежанци, които са у нас, са тези от Украйна.

“Те дойдоха на граница със своите документи и влязоха по абсолютно легален начин в държавата. Това са бежанци, всички други са нелегални мигранти. Огромна част от тях са икономически мигранти, войната в Сирия приключи, война в Афганистан няма. Ердоган доказа, че умее и владее тази политика да насочва огромни маси от мигранти в едната или другата посока, а с това обръща цяла Европа”, коментира общинският съветник.

Контрера е на мнение, че Европа е зависима от решението на една държава, която не е част от ЕС.

“Имаме хроничен проблем, имаме проблем с престъпността на мигрантите, имаме проблеми със сигурността – закачането на момичета, неприличните фрази към жени. Вербалният тормоз също е проблем. Някои линии на градския транспорт също са опасни, защото там се качват тумби от тези хора. Трябва да понесем отговорност и тези центрове да бъдат махнати от София”, подчерта той.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X