https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЛясковец почита паметта на спецполицая Емил Шарков

Лясковец почита паметта на спецполицая Емил Шарков

В Лясковец ще бъде почетена паметта на спецполицая Емил Шарков. Преди 10 години на днешния ден той беше застрелян при специализирана акция за арест и изземване на незаконно оръжие на барикадиралия се в дома си Петко Петков.

Близки и приятели на командоса заедно със съпругата му Милена Шаркова ще поднесат по обяд венци и цветя на паметната плоча на лобното място на Емил Шарков в Лясковец. Почит пред Емил Шарков ще окажат и ръководството на ОДМВР във Велико Търново и заместник вътрешният министър Кирил Ценкин.

За умишленото убийство на баретата на 14 март 2014 година и опита за убийство на петима негови колеги антитерористи стрелецът Петко Петков беше осъден на доживотен затвор без право на замяна.

След злополучната операция на Специализирания отряд за борба с тероризма в Лясковец последваха само уволнения на двама редови полицаи във Велико Търново. Тогавашният командир на баретите Георги Гайков не беше наказан, както и тогавашните ръководители на ОДМВР Христо Христов и Живко Коцев, който сега е главен секретар на МВР.

В памет на съпруга си Милена Шаркова създаде фондацията “Емил Шарков”, която десета година подпомагат деца на пострадали и загинали полицаи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X