https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноВ Брюксел отвори врати магазин за нежелани пратки

В Брюксел отвори врати магазин за нежелани пратки

В Брюксел отвори врати магазин, който продава на килограм все още запечатани нежелани пратки на онлайн търговеца “Амазон”. На практика това е лотариен билет, който може да спечели на притежателя си часовник, смартфон или безполезна дрънкулка.

Магазинът, наречен Pile ou Face (ези или тура, б.а.), се намира близо до централния площад “Плас Флаже” и предлага пакетите по 16 евро за килограм. Клиентите избират кутия сред десетките, съхранявани в магазина, а някои ги отварят още на място.

“Това е като хазарт. Платих 40 евро и получих три или четири слушалки, добра инвестиция”, казва Пол, който отказва да назове фамилията си.

Гизеле Пеетрес обаче е малко разочарована. В нейния пакет от 14.40 евро има стар телефон с циферблат. “Не бих купила такова нещо, ще се опитам да го продам”, надява се тя.

Преди да започнат да продават пратките на “Амазон” недоставените поръчки просто са били унищожавани.

Арно Юзерстам, който основа магазина, казва, че свързаните часовници и смартфони са най-желаните находки, но други се връщат у дома с дрехи или понякога, с особено странни артикули.

“Една дама получи 100 четки за зъби за кучета”, разказва той.

Юзерстам започва бизнеса, след като той и съпругата му се заемат да научат какво става с доставките, които не намират своя получател. Така се натъкват на концепцията за магазина, която вече съществува другаде.

Pile ou Face подписва договор с американския електронен гигант “Амазон” в Европа, за да прибира доставки, които не са били взети от местата за получаване, били са върнати от клиенти или просто са изгубени.

Юзерстам, разбира се, не иска да разкаже повече за съдържанието на договорите, но споделя, че преди това недоставените пратки просто са били унищожавани.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X