https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоГраждани искат да поставят депутати и министри под запрещение с референдум

Граждани искат да поставят депутати и министри под запрещение с референдум

Да се обяви ли извънредно положение, с цел досегашните депутати и министри да се поставят под запрещение? – този въпрос искат да зададат на референдум петима граждани, внесли уведомление в парламента, че започват събиране на подписи за допитването.

Освен това са предвидени още два въпроса: “Да започнат ли преговори за напускане на Европейския съюз?” и “Да се насрочат ли веднага избори за Велико Народно събрание без изчислителни машини, с цел безпартийна власт с тест на лъжата за зависимости, психометричен за интелект, отговорност, психопатия и нарцисизъм и вот с текущи оценки/средноаритметично за всеки кандидат?”

Уведомлението е внесено вчера от Христо Попов, Мария Георгиева, Маргаритка Караиванова, Яна Желязкова и Юли Деспотов. Нужни са им минимум 200 000 подписа, а срокът е 20 юни.

Това не е първият опит на вносителите да организират референдум. Предишният им опит бе през ноември, когато искаха да организират допитване с въпрос дали кметовете вече да се избират не с вот, а с оценяване от 2 до 6 от избирателите, пише “24 часа”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X