https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиКантарджия от ГКПП Кулата съди прокуратурата за 250 хил. лв.

Кантарджия от ГКПП Кулата съди прокуратурата за 250 хил. лв.

Бивш служител на закритото преди 15 г. Управление “Пътни такси и разрешителни” на ГКПП Кулата съди прокуратурата за незаконно обвинение и иска 250 хил. лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

През 2006 г. Николай Тренев бе обвинен заедно с още 18 свои колеги, че са присвоили общо близо 4 млн. лв. от такси на преминаващи автомобили. Конкретно срещу Тренев бе повдигнато обвинение за присвоил около 89 903 лв. Тогава всички 18 души бяха задържани, а разследването продължи 6 г. Обвинителният акт на прокуратурата срещу цялата група бе рекорден – над 21 200 страници, пише “24 часа”.

Съдиите от Районния съд в Петрич си направиха отводи и делото тръгна в Районния съд в Кюстендил. С присъда от март 2018 г. всички подсъдими бяха признати за невинни. На втора инстанция Окръжен съд – Кюстендил потвърди решението, което влезе в сила на 8 септември 2022 г.

В исковата си молба до съда Тренев твърди, че за 16 г. от началото на разследването до края на делото, той е претърпял сериозни отрицателни психически емоции, страдание, силен страх от евентуално ефективно осъждане, стрес и притеснения. Чувствал се опозорен, човешкото му достойнство било силно накърнено, сринат напълно бил целият му професионален, социален и личен авторитет сред роднините, колегите, приятелите и обществото. Смята името и честта си за непоправимо опетнени за цял живот, изпитвал силен гняв и негодувание поради накърняване на чувството му за справедливост, тъй като вярвал, че не е извършил това, в което е обвинен. Смятал, че се гаврят с него, животът му се променил напълно, изпаднал в депресия, изнервил се. Разгласяването на случая в медиите се отразило и на двете у деца, които тогава били ученици и се притеснявали да излизат навън. Трудно успявал да си намери работа.

Заради всички несгоди в личен и професионален план настоява за обезщетение от 250 хил. лв. Тренев иска още и 12 950 лева от неизплатени заплати.

Исковата му молба е изпратена на прокуратурата, която има едномесечен срок да подаде писмен отговор и делото да започне в Окръжния съд в Благоевград.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X